Снимка: Личен архив
fallback

Продукти:

5 патладжана
брашно за овалването
150 г сирене
За соса:
1 кг домати
1 консерва белени домати
2 глави лук
7 скилидки чесън
няколко стръка магданоз и босилек
сол, черен пипер

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват на кръгчета с дебелина около 1,5 сантиметра, посоляват се и се оставят за около 30 минути да се отцеди горчилката. След това се овалват в брашно и се изпържват в олио. Сосът към тях се приготвя, като в малко мазнина се задушават лукът и чесънът.

След това към тях се добавят обелените и нарязани домати и консервата. Накрая се слагат нарязаните на ситно магданоз и босилек. Когато сосът се сгъсти, сервираме патладжаните овкусени с него и с няколко парченца сирене.

Още апетитни рецепти може да видите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Г.Т.

преди 8 години

Който не може да готви, моля да не коментира!

1

до 1

преди 8 години

То какво ли им се отдава на тия.........

fallback