Бургазлии опитаха гурме мусаката на Андре Токев
09:57
28.07.15
4
Андре Токев и Иван Манчев на феста. Снимка: Стоян Раданов
Шеф Боби Екзархов, шеф Елица Котева, Наско от БГ Радио и шеф Ради Стамболов в действие. Снимка: Стоян Раданов
Доайените Коста Канариев и Димитър Николов. Снимка: Стоян Раданов
Сомелиерите Йордан Кирилчев и Слави Райчев. Снимка: Стоян Раданов
Наско от БГ Радио. Снимка: Стоян Раданов
Сняг през лятото. Снимка: Стоян Раданов
Сомелиерите застанаха и зад печката. Снимка: Стоян Раданов
Огнян Герджиков също бе сред гостите на феста. Снимка: Стоян Раданов
Певецът Стефан Илчев помага при приготвянето на палачинки. Снимка: Стоян Раданов
Андре Токев и Иван Манчев приготвят своите менюта. Снимка: Стоян Раданов
Сомелиерите Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев. Снимка: Стоян Раданов
Общ преглед
Огромна изненада и бурни реакции предизвика внезапно завалелия сняг на площада в Бургас. Снежинките, посипали главите на минаващите се оказаха дело на специалната машина на шеф Ради Стамболов, който беше гост на тридневния фестивален уикенд Tasty Summer, заедно с шеф Бoби Екзархов и огнената Елица Кoтева.
Триото, което десетките посетители на фестивала нарекоха "Огън и лед" обра овациите със своя Галактически сладолед, който се приготвяше на живо сред ледени облаци, които бързо изпълниха пространството.
Готвачите пък приличаха повече на химици в лаборатория, наденали своите специални очила и ръкавици.
Водещият - Наско от БГ радио, получи привилегията също да участва в приготвянето на сладоледа, а символичният домакин на събитието – бургаският изпълнител Стефан Илчев асистираше на огнената част от шоуто – приготвянето на 100 фламбирани палачинки от шеф Елица Котева.
Гостите на фестивала опитаха и още изненади, направени пред очите им на площада от любимите им кулинарни звездите.
Преди триото "Огън и лед", за бургазлии и гостите на най-добрия град за живеене, истинско гурме меню направи шеф Андре Токев, който поднесе свой изненадващ вариант на иначе познатата ни мусака.
Предизвикателството прие шеф Иван Манчев, който отвори книгата с тайни рецепти и извади оттам изненада - пиле с манатарки и гъши дроб. И както се полага на истински гурме ресторант, макар и под открито небе, към всяко от ястията в тристепенното меню се предлагаше специално селектирано вино от топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев, Йордан Кирилчев, Коста Канариев и Димитър Николов.
Мъжете, които обикновено виждаме в черни костюми и бели ръкавици да разкриват историята и особения характер на вината, се показаха в съвсем различно амплоа в своите морски превъплащения и забавни артистични етюди с вино. В третата и заключителна вечер на кулинарния уикенд Tasty Summer, те препасаха престилките, изместиха готвачите и се развихриха в кухнята. Виното също отстъпи на голям бирен фест.
Пред цялото време бургаският площад се огласяще и от символичния домакин на събитието – певецът Стефан Илчев, който съчета ролята на изпълнител с тази на водещ.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
По публикацията работи: Александър Попов
Коментари Напиши коментар