Снимка: zvezdev.com
fallback

Необходими продукти:

 
2 кг свинско филе
100-150 г кашкавал
1 буркан стерилизирани домати
5-10 скилидки чесън
1 к.ч. олио за пържене
5-6 дафинови листа
2 пълни с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
15-20 зърна черен пипер
пипер микс (черен, зелен, червен и бял)
 
Приготвяне:
 
Нарязваме свинско филе на 6 пържоли с еднаква дебелина. Посоляваме, поръсваме и от двете страни с шарен пипер.
 
Овалваме пържолите в брашно и ги запържваме до зачервяване в сгорещено олио.
 
Нарязваме скилидки чесън и ги слагаме на дъното на тава за печене, заедно с дафинови листа и зърна черен пипер. Отгоре редим зачервените пържоли.
 
В купа слагаме стерилизирани домати, поръсваме с брашно и червен пипер. Разбиваме добре с готварски тел и заливаме пържолите.
 
Завиваме с алуминиево фолио и поставяме в предварително загрята фурна. Печем на 180 градуса в продължение на 30 мин. След това намаляваме температурата на 150 градуса и печем още 60 мин.
 
Покриваме пържолите с филийки кашкавал, докато са още горещи и поднасяме с бланширани гъбки.
Рецептата е предоставена от Иван Звездев за Az-jenata.bg
 
Още апетитни рецепти опитайте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

Две кила свинско филе и само шест пържоли!? Тука има некаква мистерия, братя! Това е за наяждане, не е само за мезене.

3

Анонимен

преди 8 години

6 пържоли с един буркан стерилизирани домати, какво мезе бе, то си е цяла манджа.

2

МиГ-25

преди 8 години

Ще я сготвя .Днес , имам рожден ден и ще се поглезя .

fallback