Снимка: YouTube
fallback

Десетки хиляди зрители станаха свидетели на нападение на акула над сърфист.

Сърф състезанието в Южна Африка беше излъчвано на живо по телевизията. Австралиецът Мик Фанинг беше нападнат в гръб от акулата.

Състезанието беше спряно, а сърфистът беше изтеглен с джет.

Според състезателя акулата първо е захапала въжето на сърфа. Мъжът ударил няколко пъти акулата с юмруци, а след това и със сърфа. Това уплашило животното и то отплува.

Вижте видеото от инцидента:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

много шум за нищо

преди 8 години

Акулата ако искаше да го нападне, от този щяха да изплуват само няколко останки. За незнаещите - повечето акули се приближават на минимална дистанция и побутват с нос когато не са сигурни дали жертвата им е тюлен (в буквален смисъл разбира се :) ). Има много такива случаи при които акулите побутват сърфиращи и моментално изчезват без да нападат. "Бил я ударил и тя избягала" - типична новинарска простотия.

27

Луд с Мотика

преди 8 години

Един човек влиза в докторски кабинет и казва на доктора. "Докторе, ухапа акула!" а доктора му отговорил "Ам те така правят."

26

Анонимен

преди 8 години

до анонимен Трябва да я удариш по носа и разбира се да нямаш кървяща рана. Абе на теория е лесно...Годишно от акули умират около 100 човека..а от болести от ухапване на комари 2-3 милиона.

fallback