Снимка: Reuters, архив
fallback

Компютърни игри за цялото тяло може да са по-добър източник за физическа активност от игрите на открито за малките деца, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на американски учени.

Макар и родителите да мислят, че видеоигрите намаляват времето за движение на децата, те всъщност осигуряват умерена до интензивна физическа активност на групата от пет до осем години.

Учените от университета на Тенеси са измервали изразходваната енергия на деца при активни видеоигри и игра на детска площадка на открито. Сесиите са продължавали по 20 минути, като децата са имали право да спрат за почивка по всяко време. За видеоигра е използвана Xbox 360 Kinect River Rush, защото не изисква специални умения и включва цялото тяло. Активността на децата е измерена с акселерометри на таза и китките.

Единствената значима разлика между свободното движение и активната игра на открито е измерена в областта на таза, като тя е с по-голям интензитет за компютърното развлечение.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Кон

преди 8 години

Пак антинаучни методи на американци, които усвояват бюджетни средства чрез псевдонаука.Хубаво, измерили са някаква, непозната за мен игра. А движението навън? Пък и очевидно са с предубедени резултати - измерват игра, при която участва цялото тяло, а за навън - само "свободно движение" - тези предпоставки са чист вид манипулиране на резултатите. Защо не са сравнили играта с игра на футбол в реалността например?

18

Наблюдател

преди 8 години

Поредно поръчково проучване за балъци

17

kkk

преди 8 години

Играх на едно старо вии нинтендо и се размазах на just dance , нинтендо старото имат много интересни фамилни игри. Но по добре пред компа или конзолата отколкото на улицата , където дебнат много по опасни неща ....

fallback