Бобо и Вяра Атова засаждат с малчуганите дръвче. Снимка: инж.Пламен Колев/Хайлайф

Редица популярни личности подариха много настроение и позитивни емоции на децата от 164 ОДЗ "Зорница" в столичния квартал "Горна Баня".

Веригата магазини "HomeMax" стартираха национална инициатива под наслов "Децата мислят зелено". Тя има за цел да насърчи най-малките към опознаване на природата и да ги възпита да отглеждат, да се грижат и да се радват на заобикалящата ги среда за една по-красива и зелена България.

Кампанията започна със засаждането на цветна градинка в двора на детското заведение. Сред изявените имена, които се включиха активно в мероприятието бяха актрисата Лили Маравиля, Мис България 2007 Юлия Юревич, писателката Людмила Филипова, собственичката на модна агенция "Ивет Фешън" Ивета Григорова, топ-моделът Деси Савова, актрисата и модел Деси Зидарова, поп певицата Вяра Атова и Бобо и др.

В периода май-юни тази година детски градини от цялата страна ще имат възможност да се включат в кампанията. "HomeMax" ще подари над 1000 пакета с различни семена и луковици на цветя и зеленчуци, над 200 декоративни и овощни дървета и красиви вечно зелени храсти.

За всяка отделна градина са предвидени голям пакет с различни растения- по 5 дръвчета, 7-8 пакета със семена по избор още толкова пакета с луковици и за най-бързите ще има и от растението Туи. Семената, овошките и цветните луковици ще се раздават, докато приключат наличностите или до края на месец юни. Детските заведения от своя страна ще имат възможност да разкрасят дворчетата си, като засаждането, отглеждането и грижата за растенията ще се прави от самите възпитаници, за да създадат умения и навици за грижа към природата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase