Снимка: Reuters, архив

Севернокорейският ръководител Ким Чен Ун остро разкритикува ферма за развъждане на костенурки заради идеологически пропуски - управата й не била обособила специална стая за революционната слава, съобщава агенция ТАСС.

Комплексът, разположен на брега на река Тедонган близо до Пхенян, бил изграден по инициатива на баща му, Ким Чен Ир.

По време на своята инспекция Ким Чен Ун се възмутил от факта, че във фермата не бил обособен кабинет за изучаване на революционната история на страната. "Тези, които не помнят заслугите на ръководството на КНДР, са неспособни да управляват производството", заявил младият лидер.

Според него липсата на специално обособеното помещение говорело за "некомпетентността и остарялото мислене на администрацията на това стопанство, което води и до лошата организация на работата".

Според Ким Чен Ун е недопустимо да се проявяват "пораженчески настроения" в годината, когато целият севернокорейски трудов народ ще отбележи 70-та годишнина от основаването на Трудовата партия на Корея.

Севернокорейският ръководител дал своите указания кардинално да бъде променен стилът в работата на фермата съобразно с най-новите научни достижения - тя да бъде електрифицирана и да бъде оборудвана по съвременните стандарти, така че да се превърне в "образцово стопанство".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase