Снимка: YouTube
fallback

Ако знаехте съдбата на човека, ушил последната ви дреха от мола, щяхте ли да си я купите?

На годишнината от рухването на текстилната фабрика в Бангладеш (24 април) се отбеляза поредния Fashion Revolution Day. Тогава на площад Александърплац в Берлин се появи вендинг машина, която обещаваше модерни тениски на цена от 2 евро.

Oще по темата
В машината обаче имаше и камера. След като желаещите да си купят тениска пуснат монетите, на екрана на машината започва кратко видео за съдбата на жената, шиеща тениските.

Тя е от Бангладеш, прекарва по 16 часа на работа. Заплащат й по 13 цента на час.

Накрая всеки трябва да реши: Иска ли да купи тениската, или би предпочел да дари тези 2 евро. Какъв е изборът на хората, вижте в клипа:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

555

преди 9 години

А българските шивачки?!?!?! И при нас е същото горе долу. Робство под друга форма. Този клип защо не го прожектират на политиците? Белким нещо като съвест се събуди у тях, макар че силно се сънмявам. А трябва обикновените хора да го гледат. Защо постоянно трябва да ни се вменява вина, че алчни зверове искат пари? А ние как да си купим хляб? Какви са тия простотии .. Хорат в БГ нямат пари са си платят сметки, обаче ще се появи някой пак да вменява вина за подобни неща.

37

Нея

преди 9 години

Капитализма е причината в по-голяма част от света да има мирни взаимоотношения - търговията. Всяка една държава и царство са се стремяли към по-добри дърговски взаимоотношения и съюзи. В днешно времe просто трябват установени права на работниците във всяка страна, които да се спазват по закон. :) 'Fair trade' продуктите са началото на по-честна търговия със страни, в които компаниите не са задължени по закон да заплащат някаква стабилна минимална заплата.

36

123

преди 9 години

Капитализмът убива.

fallback