Снимка: Reuters, архив
fallback

Кубчето на Рубик озадачава умовете на милиони в продължение на десетилетия, като повечето хора се отказват още преди да са достигнали дори средата на разгадаването на тази пословична игра.

Играта на Рубик обаче никак не затруднява тинейджърът Колин Бърнс, който успя да го нареди за невероятните 5.25 секунди, като с това буквално сгромоляса световния рекорд до този момент, пише "Дейли мейл".

Националният шампионат по бързо нареждане на кубчето се провежда в Доулестаун, Пенсилвания, където Бърнс спести 0.3 стотни от предишния рекорд.

Другите деца спокойно разговарят около шампиона, подготвяйки се за старта на състезанието. Междувременно Колин се фокусира върху своето кубче и започва бързо да завърта квадратите, докато часовникът отброява.

Когато е готов участникът пуска бързо кубчето пред себе си, където има поставен сензор, отчитащ времето от вдигането до пускането.

Въпреки че резултатът все още е не качен в базата данни на шампионата, негов говорител потвърди, че със сигурност това е нов световен рекорд. И въпреки, че е направен преди старта на състезанието, той ще бъде зачетен, тъй като е постигнат съгласно всички правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Бук

преди 9 години

Аз за 4 секунди го разбърквам. Без алгоритми, творчески.

14

Бай Хой

преди 9 години

Имам оригинално кубче от близо 30 г. Продаваха ги със специален сертификат в някогашния "Млад техник". Научих се да го нареждам и дори съм ходил на състезания. Никога обаче не съм падал под 40 сек. Дори и сега все още мога да го нареждам - учих малкия си син, но както каза някой по-долу, рекорд е ако 10 пъти подред го наредиш за около или под 10 сек. Другото си е чиста случайност.

13

:)

преди 9 години

Като дете бях ултра маниак и ми се е случвало 2 пъти да нареждам кубчето за под 10 секунди, естествено разбъркано от друг човек, напълно случайно. НО това е просто щастливо стечение на обстоятелствата. Ако го реди под 10 секунди всеки път - това е различно, но аз не вярвам, че е възможно. Колкото до това, че се ползват "специални" кубчета.. съмнявам се. Смазано с подходяща смазка, обикновено кубче съвсем спокойно се реди с такава скорост.

fallback