Снимка: Reuters
fallback

Два говорящи папагала се спасиха от огнен ад в американския щат Айдахо, след като призоваха пожарникарите с човешки викове за помощ, съобщава британския "Дейли стар".

Огънят се разпрострял в къща, а пристигналите на място пожарникари получили информация, че вътре няма бедстващи хора. За огромна тяхна изненада обаче от къщата се чули викове "помощ" и "пожар" и това накарало огнеборците да влязат в горящата сграда.

В къщата обаче не са намерени бедстващи хора, а само два говорящи папагала. Изплашените птици надавали толкова силни викове, че спасителите помислили, че вътре има няколко човека.

В крайна сметка птиците са спасени, а полицията разследва причината за пожара.

Това не е първият странен инцидент с говорещи папагали. Миналата година папагал на име Найджъл, който преди да се впусне в 4-годишна одисея, говорел английски с британски акцент, се завърна при собственика си с придобити по време на дългото странстване познания по испански.

През февруари тази година пък беше съобщено за женски папагал, който не можа да прежали предишните си собственици и за ужас на новите си стопани постоянно повтаря бракоразводните им скандали, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Супер сладко! Евала на папагалите, но ние в БГ, се чудя, кога ще започнем да викаме ...

6

Анонимен

преди 9 години

Много интересно как знаят значението на думите "помощ" и "пожар". Дали наистина разбират смисъла на думите, които научават?

5

ha ha

преди 9 години

нещо ме съмняват тези папагали, да не излезне, че те са драснали клечката на къщата, докато са си играли с кибрита.

fallback