Общ преглед

Унгарска фотогафка разказва чрез своите снимки забравени и трогателни истории от истинския живот. Тя снима възрастни хора, които живеят в отдалечени селски райони на страната и слуша техните истории за миналото. Снимките в галерията разказват за живота на възрастната Рози, чиято вяра надделява над самотата.

Тя живее в северната част на Унгария. По тези места жителите казват, че дори руснаците по време на Втората Световна война не можели да открият хората там.

Леля Рози имала 11 братя и сестри, всеки един от тях имал само по една дреха, ушита от майка им. По думите ѝ тя се омъжила по-скоро късно, когато била на 21.

Възрастната жена работи днес неуморно, въпреки възрастта си. Преди няколко години Рози е успявала все още да варосва къщата си. Тя винаги носи вода от кладенеца, за да изпълнява всекидневните си задължения.

Рози се притеснява как ще се отоплява следващата година и как ще осигури дърва за огнището си, но се надява проблемът да се разреши по някакъв начин.

Старата жена разказва, че преди три години е била в болница. Докторите са ѝ казали, че се нуждае от операция, но тя се върнала вкъщи, защото нямало кой да се грижи за кокошките и за градината.

Всяка вечер старата Рози се моли. Тя обяснява, че за разлика от другите хора тя не иска да гледа телевизия преди заспиване, а предпочита да се помоли за младите. За нея най-важните неща в живота са вярата, надеждата и любовта. Без тях тя не знае как би могла да живее.

Рози има огромна градина, в която отглежда плодове, зеленчуци, подправки и цветя. Трудно ѝ е да поддържа толкова голяма площ, но всяка пролет тя намира нови сили да се справи.

Разгледайте фоторазказа в галерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар