Снимка: Reuters
fallback

Живеем в интересно време, в което порядките се менят много бързо. Поредното доказателство за това е проучване на Острова, което показва, че младите са по-консервативни дори от родителите си.

Списъкът с най-големите желания на младите е къща, семейство, деца и автомобил. Накуп. В същото време навършилите 55 години искат да си направят татуировка, да скочат с парашут, да спят с непознати, съобщи в. "Мирър", позовавайки се на резултатите.

Възможно е с напредването на годините хората да стават неразумни, или младежите да са слезли на земята заради рецесията и все по-скъпото удоволствие да гледаш дете. Сексът с непознати дори не фигурира в първите 15 желания на младите.

49% от тях обаче посочват на първо място да притежават собствен дом. Това вече е непостижимо за много повече хора в сравнение с 2003 и 2004 година.

Сред най-големите желания на възрастните е също да започнат собствен бизнес.

През 2003-2004 г. 59 процента от хората на възраст от 25 до 34 години във Великобритания са притежавали собствен дом. Сега процентът им е спаднал до 36.

Младите сега сякаш са по-различни. Те например пият по-малко от предишните поколения. Възможно е кризата да ги е направила по-разумни, или да е отнела удоволствието им от живота и да ги е накарала да мислят за най-належащите неща, например да имат покрив над главата си.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

А

преди 9 години

ПИЯТ ПО-МАЛКО, ЗАЩОТО СЕ ДРУСАТ С КАКВИ ЛИ НЕ ***!

27

Анонимен

преди 9 години

Едно време да вкараш жена в леглото си беше трудна работа. Запознаваш се с родителите, доста срещи, кино, театър и чак тогава ако ти пусне. Сега момичетата го правят за здравей-здрасти, все едно си мият зъбите. Никакъв свян. Докато станат на 20, повечето имат о 5-6 бройки. Това ако е нормално за вас, хубаво.

26

До 13

преди 9 години

Ще се изненадаш, но тук (Варна) се работи и в събота по 10-тина часа на ден без "да се пие кафе и цъка в нета". А за другото си прав, който "иска да живее, бяга в чужбина".

fallback