Снимка: Reuters, архив
fallback

Дронове, изкуствен интелект и виртуална реалност. Това ще са иновациите на Facebook, които ще дадат възможност на социалната мрежа да стане по-близка до реалния живот.

На конференция на разработчиците в Сан Франциско, ръководството на социалната мрежа обяви, че предстои придобиването на компания за виртуална реалност и наемане на експерти в аерокосмическата индустрия, пише bTV.

Чрез нея хората ще могат да споделят събития като рождени дни и първото качване на колело на децата си в реално време.

Устройството за виртуална реалност се очаква да излезе в скоро време. Наскоро от фирмата са осъществили и първия безпилотен полет на апарат, задвижван от слънчева енергия.

От такива апарати се очаква да летят на определена височина и заедно с мрежа от спътници да дадат възможност за осигуряване на Интернет и в най-отдалечените точки на Земята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Чекист

преди 9 години

Имам Фейсбук и го ползвам 1-2 пъти най-много в месеца. Като гледам обаче как младежите кибичат по 24 часа в него, не се учудвам защо не могат да вържат 2 приказки.

7

Анонимен

преди 9 години

Фейсбук отдавна вече не е на мода,махлянското в него надделя.Не ме интересува,коя *** с оромни джуки и силикон кога е била на Малдивите.Не ме интересуват *** селфита,нито на баба Пена туршията,нито на комшията ракията.

6

Аз

преди 9 години

Това се нарича "контрол и манипулация на масите".Кое му е доброто?

fallback