Джон Лоутън Снимка: архив, Булфото

Култовият вокал на легендарната група Юрая Хийн Джон Лоутън разведри парламента в петък следобед.

Докато в полупразната зала течеше парламентарния контрол, звездата, изпяла "Джулай морнинг", застана на една от трибуните за изказване в кулоарите и за пореден път се обясни в любов на България.

Лоутън беше в Народното събрание, за да се види с лидера на НФСБ Валери Симеонов. Двамата обясниха, че са стари приятели.

„Всеизвестна е любовта ми за тази държава. Подкрепям Патриотичния фронт от самото начало. Симеонов е мой личен приятел, въпреки че понякога му препоръчвам да не пее“, каза звездата.

Шефът на НФСБ пък припомни, че Лоутън има поредица инициативи, свързани с популяризирането на културата и природата на България. Двамата имали и поредица от 22 документални филми за страната ни, а поредицата се нарича „Джон Лоутън представя“.

„Той е официалният представител на НФСБ на територията на кралство Великобритания“, каза още съпредседателят на Патриотите.

Лоутън пък обясни, че подкрепя ПФ, защото принципите, които застъпват, са важни и за него. „Подкрепям ги, защото поставят България и културата на пиедестал над всички останали“, каза още той.

Лоутън обясни, че е в България за кампания в подкрепа на борбата срещу Хепатит С. „Тази болест е тих убиец. Опитваме се да информираме хората, че трябва да пазят своите животи, да внимават какво правят“, каза легендата. Той е посветил и специална песен на кампанията, наречена „Happiness”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase