Снимка: Twitter
fallback

Безмилостен боец на Ислямска държава стана обект на интернет потребители, след като се появи съпоставка на негова снимка в камуфлажна униформа и месо за дюнер, пише Дейли мейл.

На снимката се вижда командир Абу Уахиб, застанал пред червен ван някъде в иракската провинция Анбар.

Колажът първоначално се появи в Twitter и бързо беше разпространен от потребители от цял свят.

Това обаче не е първият път, в който Абу Уахиб е жертва на подигравки в социалните мрежи. Джихадистът доби популярност през 2013 г. от видео, в което той убива трима сирийски шофьори в Ирак.

Той е лесно разпознаваем заради гъстата си брада и вежди. Именно заради това се появиха колажи на Абу Уахиб като рекламно лице на шампоани. Появиха се и негови профили в сайтове за запознанства.

Въпреки че е само на 28 години Абу Уахиб е дългогодишен командир на милиция, наричаща себе си Лъвовете на Ан Анбар, които контролират огромни райони от територията на Централен Ирак. Почти всеки ден в социалните мрежи се появяват нови негови снимки.

Самият Абу Уахиб е учил компютърни науки в университета в Анбар. През 2006 г. е арестуван заради връзки с Ал Кайда. До 2009 г. е в американски затвор в Южен Ирак, а след това е осъден на смърт. Преместен е в Тикрит. При бунт на затворници обаче излиза на свобода заедно с още 109 сунитски екстремисти.

Наградата за главата му е 500 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

hamburger

преди 9 години

Червен бас ахаххххххааа

20

DIdiadkata2

преди 9 години

До снимки на двамцата от къде намеси Джон Макейн с шефа на Руслямска държава,бе?

19

ебдо

преди 9 години

Този черен хумор не е за добро. Напомня ми за онези карикатури. Май ше падат глави пак. ....

fallback