Снимка: Reuters, архив
fallback

Две американски туристки бяха арестувани за „обезобразяване на паметник“ в Италия, който е повече от 1000 години по-стар от държавата, пише британският „Метро“.

Обезобразеният паметник е емблематичният Колизеум. Момичетата, едното на 21 г., другото на 25 г., са обвинени в това, че са си оставили инициалите на Колизеума, а след това дори са документирали със селфи вандалската си проява.

Италианските медии съобщават, че жените са използвали монета, за да издълбаят буквите „J” и „N”. Инициалите са с височина от почти 8 см.

След като били забелязани от други туристи и полицаи, девойките били арестувани и обвинени в „нанасяне на щети върху сградата на историческия и художествен интерес“.

Двете жени се извинили за действията си, като твърдят, че ще помнят изживяването си цял живот. Въпреки това обаче те признали, че не предполагали, че е толкова сериозно да се повреди една от най-известните сгради на планетата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

Много проста нация е американската

23

дедо Ташунко

преди 9 години

Предлагам да ги накажат със 100 тънки пръчки на голо пред Колизеума и после 10 дни да почистват тоалетните на Колизеума. Да се покаже по всички канали на телевизиите. Обама да се извини публично на Ренци

22

Анонимен

преди 9 години

Пиши "к*р" и да си ходим

fallback