Снимка: Reuters, архив
fallback

Две руски мечки алкохолици, живели в ужасни условия в продължение на 20 години, съвсем скоро ще се радват на нов живот, пише БиБиСи.

Решение на руския съд от този месец постанови, че мечките трябва да бъдат конфискувани от техния собственик, който ги държи в малка клетка в ресторант в Сочи.

Животните, едно от които е сляпо, се пристрастили към алкохола, след като посетителите на ресторанта им подхвърляли напитки. Въпреки че заповедта на съда влиза в сила през март, животните още са в стария си дом и няма изгледи да бъдат преместени. Причината затова е, че са им нужди документи за пътуване. Другият проблем – няма къде да бъдат настанени.

„Според заповедта на съда трябва мечките да бъда взети, но в Сочи няма къде да бъдат настанени“, разказва Анна Коган, ръководител на фондация за защита на животните.

Убежище за мечки в Румъния вече предложи съдействие по случая. Там дори предлагат рехабилитационна програма за животните. С нея щели да се преборят със зависимостта си от алкохола.

„За да преместим мечките в чужбина, се изискват доста пари“, твърди обаче Коган. Фондацията й обаче набира средства за транспортирането на мечоците по Черно море в Румъния. Там техните шансове да се възстановят биха били добри. „Хората там са работили с танцуващи мечки, могат да се справят“, обяснява тя.

Собственикът на ресторанта обаче твърди, че на мечките им е добре при него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Безплатен журналист

преди 9 години

Важното в подобни статии е да се навържат подсъзнателно - алкохол,русия,ужасни условия,клетка и т.н....Преди време пак в това "незевисимо" сайтче бях чел за руски зоопарк ,в който едно от животните страдало от ответното ембарго на Русия срещу ЕС,защото животинчето било свекнало да яде само холандски моркови....просълзих се тогава.Какви невероятни изверги са тези руснаци.Сега пак си поплаках,но от смях. Продължавайте все така да отстоявате журналистическата професия,г-жо "журналист".

18

кър кач

преди 9 години

Вежди-ту ще ги осинови. Нали и той е къркач?

17

логично

преди 9 години

Каквито хората, такива и мечките......

fallback