Снимка: bgonair.bg

Изпълнителят Каши Кийгън се опитва да пробие в продължение на много години на музикалния пазар в Лондон. Точно преди да се откаже от своята цел, той успява да се наложи, макар и не във Великобритания. Неговата песен "Това е мечтата ми" се превръща в химн на протестите в Хонконг.

Записвах демо след демо и сам ги изпращах на различни мениджърски компании. Точно когато се спрях и се отказах, нещата се случиха, разказва Каши Кийгън.

На другия край на света предприемачът Рики Уонг искал да разтърси телевизионния пазар на Хонконг и инвестирал над 100 милиона долара в проекта. Уонг планирал да използва "Това е мечтата ми" като тематична песен за телевизионния канал. Но когато властите отхвърлили предложението на Hong Kong TV без никакво обяснение, песента открила нов живот като химн на антиправителствен протест.

Тогава бях в Англия, ходех на работа и получавах съобщения по пощата, че хората слушат песента ми в Youtube, допълва изпълнителят.

„Това е мечтата ми“ е най-сваляната песен в iTunes в Хонконг, изпреварвайки дори Лейди Гага. Кийгън не искал да изпуска тази възможност. Мести се в Хонконг, печели договор за звукозапис и току-що издаде първия си албум.

Може и да изглежда лудост да се откажа от уредения си живот и да се преместя спонтанно в чужбина, но засега нещата се подреждат, споделя Каши Кийгън.

Вижте повече по темата във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase