Снимка: Reuters, архив

Германските бордеи преливат от швейцарски клиенти, тъй като местните жрици на любовта им излизат много по евтино поради скока на швейцарския франк спрямо еврото, съобщава "Дейли мирър".

Мераклиите от страната на шоколада с изненада констатирали, че ползването на услугите на проститутка в съседна Германия им излиза 20 процента по-евтино, отколкото в родината. Това стана след като Националната банка на Швейцария освободи разменния курс на швейцарския франк спрямо еврото с цел стимулиране на икономиката.

Таблоидът отбелязва, че не е сигурно доколко това се е отразило на икономиката, но е факт, че мярката се е отразила благотворно върху сексуалния туризъм. Сега повече от половината от клиентите в бордеите в Германия са с швейцарски паспорт.

Служителка в секс клуба "Паласт" във Фрайбург коментира, че в Германия се предлагат много качествени сексуални услуги на цена, значително по-ниска от тази в Швейцария. "А както е известно, швейцарците добре знаят как да бдят над парите си!", заключава тя, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase