Снимка: Instagram

Ливанската претендентка за титлата Мис Вселена беше подложена на ожесточени критики, след като в интернет се появи нейно селфи с израелската й конкурентка за короната, пише Ню Йорк поуст.

Ливан и Израел технически са все още във война, въпреки че бойни действия не са се водили от 2006 г. насам. Затова ливанците са заплашени от затвор, ако се обадят на някого в Израел или пък пътуват до там.

„Още от първия ден от пристигането си за участие в конкурса Мис Вселена аз бях много внимателна да не бъда снимана с мис Израел, която пък се опита на няколко пъти да се снима с мен“, обяснява във Facebook ливанската красавица Сали Гредж.

Зеленооката красавица помоли феновете у дома за подкрепа въпреки снимката, която мис Израел Дорон Маталон публикува в страницата си във Facebook. В Ливан се чуват призиви Сали Гредж да се откаже от титлата си.

Това обаче не е новост за Ливан. През 1993 г. мис Ливан Гада ал-Тюрк беше принудена от властите да се откаже от титлата си, тъй като се появи снимка, на която тя е рамо до рамо с израелската претендентка за короната.

Правителството в Ливан обеща да започне разследване и ще реши тази седмица каква ще е съдбата на Сали Гредж. Самата красавица твърди, че точно това е искала израелската претендентка. По думите й искала да се снима с мис Словения и мис Япония, когато изведнъж се появила израелската красавица и се снимала с трите.

„Това не ме изненадва, а ме натъжава“, написа Дорон Маталон в профила си във Facebook. „Жалко, че не може да сложим край на враждебността дори за три седмици“, завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase