Снимка: архив, Reuters

Мъжете се справят по-успешно от жените с отслабването, тъй като губят тегло по-бързо и им е по-лесно да поддържат новата си форма, пише в. "Сънди експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 1850 души.

Допитването разкрива, че борбата с излишните килограми е "лесна работа" според голям процент от представителите на силния пол. Анкетата показва също, че мъжете се справят по-успешно с отслабването както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.

Проучването сочи още, че ако при мъжете се прояви йо-йо ефект от спазването на диета, то това става по-бавно, отколкото при жените.

Предпочитаният от 28 процента от мъжете метод за отслабване е комбинирането на здравословна диета и тренировки. Следващият най-популярен избор - за 23 процента от представителите на силния пол, е увеличаването на времето за разходки. Около 20 процента от борещите се с излишното тегло мъже наблягат на ограничаването на мазнините.

Допитването обаче разкрива, че представителите и на двата пола не са склонни да се откажат от пиенето с цел да отслабнат - само 13 процента от анкетираните са готови да загърбят алкохола в името на по-стройна фигура.

Предимството на жените в борбата срещу излишните килограми е, че си поставят по-реалистични цели за отслабване. Дамите обаче не крият, че често им липсва силна воля, за да се придържат към избраните диети.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase