Снимка: Архив Reuters

В Ню Йорк на 27 декември ще бъде проведено публично четенe на сценария на скандалния филм "Убийствено интервю" /The Interview/, съобщава агенция ТАСС, цитирайки вестник "Лос Анджелис таймс".

Още по темата
Мероприятието ще се състои в театър "Трихаус" и ще бъде безплатно за посетителите. Организаторите на четенето изтъкнаха, че искат да предоставят възможност на всички желаещи да се обединят около идеята за свободата на словото и да я защитят от хакерите.

Сценарият ще бъде четен от театрални и комедийни актьори. Фабулата на филма за покушението на севернокорейския ръководител Ким Чен Ун е написана от Дан Стърлинг, Евън Голдбърг и Сет Роугън. Лентата беше екранизирана от компанията "Сони пикчърс".

В края на ноември неизвестни хакери проведоха кибератака срещу "Сони пикчърс" и похитиха конфиденциални данни. В интернет бяха пуснати филми, които не бяха излезли на екран, както и сценарият на новия филм за Джеймс Бонд. Хакерите оставиха и послание със заплахи. В него предупреждаваха, че по време на прожекциите на "Убийствено интервю", ще бъдат извършвани терористични актове.

Поради тази причина от "Сони" обявиха, че отменят премиерата и рилийза на филма. По-късно, под натиска на обществеността, компанията промени своето решение и заяви, че ще пусне филма. Но засега още не е известно на какви носители.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase