Снимка: Архив Reuters
fallback

Гъби с халюциногенни свойства бяха открити в градината на Бъкингамския дворец, но никой не подозира кралицата да ги отглежда, съобщи Асошиейтед прес.

Гъбите Amanita muscaria са диворастящи. В кралската градина са открити при подготовката на телевизионно шоу. Халюциногенните свойства на гъбите са добре известни. Те се използват в ритуали.

Представители на двореца казаха, че в градините му растат няколкостотин вида гъби, включително и Amanita muscaria. Те може да са полезни за дърветата, но и отровни за хората.

Гъбите от градината не се използват в кралската кухня.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 9 години

Муал съм гъбки яко.Космосът просто слиза при теб.

19

smolqn

преди 9 години

na smolqnskite ezera mu vikat veselite g1bi ot cqla b1lgariq idvaha da berat ot tezi g1bi i se drusaha qko

18

ACID

преди 9 години

Личи си, че писалия статията не е компетентен.1. Amanita muscaria е Червена Мухоморка. На снимката е показана съвсем друга гъба.2. Червената мухоморка е отровна. Трябва да се изконсумира по специален начин, за да може да постигнеш халюциногенния ефект без да се натровиш.3. В кухнята няма как да се изполва. След преминаването на термична обработка свойствата се губят.4. Гъбата не е наркотик, а ентеоген! Има огромна разлика. Ентеогените не водят до пристрастяване и ефектите са съвсем различни.

fallback