Снимка: Архив Reuters

Корейските авиолинии бяха принудени да поднесат извинения след изцепката на дъщерята на шефа на компанията, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата
Г-жа Чо Хиун-Ах, изпълнителен вицепрезидент на южнокорейската въздухоплавателна компания, настоя за смяна на главния стюард в момент, когато самолетът с 250 пътници на борда рулираше към пистата за излитане.

Г-жа Чо била скандализирана, че й сервирали орехи макадамия, които тя не била поръчала, при това в пликчето от опаковката, а не в купичка.

Korean Air поднася извиненията си на пътниците заради причиненото неудобство, предизвикано от крайното решение на г-жа Чо да спре самолета, за да свали от борда му шефа на стюардите, случай, който не налага прилагането на подобни спешни мерки", се посочва в комюнике на компанията.

Агенцията припомня, че самолетът е бил принуден да се върне на терминала, за да свали провинилия се стюард, в резултат на което е кацнал в Ню Йорк с 11-минутно закъснение.

Южнокорейският министър на транспорта веднага разпореди разследване на случая, южнокорейската преса осъди много остро поведението на 40-годишната г-жа Чо, призовавайки я да се извини публично.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase