Снимка: bgonair.bg

Ако някой подуши вързоп пури, трябва да има остър аромат на тютюн, не бива да има допълнителни миризми, само сладък, почти парфюмиран аромат на тютюн. Това коментира Мичъл Орчънт, управителен директор на C. Gars Limited, специалист и търговец на луксозни пури.

Най-важното нещо е съхранението на тези пури през цялото време – при правилната температура и влага. Това е гаранция за правилното им отлежаване, съветва той.

Мичъл Орчънт казва, че Cubatabaco 1492 Humidor – 50 пури, дълги 12,7 сантиметра и с дебелина 46 са едни от най-добрите пури, предлагани на търг от компанията за луксозни пури.

Специалистът казва, че не е необичайно една кутия качествени пури /25 пури/ да се продава за 5 до 10 хиляди паунда, а лимитирана серия пури да струват между 20 000 и 40 000 паунда.

Имаме доста интересни запаси от кубински пури Davidoff, които - разбира се, са спрени от продажба през 1991 г. в Куба, допълва още Орчънт. На търга има около 25 кутии, което вероятно е най-голямото количество Davidoff, което някога е имало на един търг.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase