Снимка: архив, Reuters
fallback

Германската полиция съобщи, че е арестувала мъж, който си направил атомно скривалище, защото се страхувал от евентуално руско нападение, предаде Франс прес.

59-годишният електротехник от град Келхайм, в южната провинция Бавария, превърнал мазето на къщата си в бункер, където складирал истински оръжеен арсенал и големи хранителни запаси. Полицията конфискувала две автоматични стрелкови оръжия, 80 пушки, 60 пистолета, около 20 000 муниции и 40 килограма взривни материали.

Мъжът направил скривалището съвсем сам. Той не проявява признаци на психически отклонения, нито има екстремистки профил.

Полицията действала по сигнал. Мъжът е задържан за незаконно притежаване на оръжия и нарушаване на закона за експлозивите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

До 42

преди 9 години

Единствената държава, нападала с ядрено оръжие друга държава, е САЩ. Има сведения, че го е правила и след 1945г. Така че не дрънкай глупости!

37

Берлин

преди 9 години

Параноиик с ядрени бомби си е опасничко. Раша и Северна Къриа са единствените държави, притежаващи атомно оръжие, които има шанс да го изстрелят напосоки. :/

36

Безпартиен

преди 9 години

Абе, каквото и да разправят германците.... тайно си припяват май май Deutschland,Deutschland uber ales....

fallback