Снимка: Reuters

Общ преглед

Днес Леонардо Ди Каприо навършва 40 години. Той е един от най-известните и талантливи холивудски актьори. Лео е познат на публиката като отличен актьор, желан ерген и несломим екоактивист.

Той е роден през 1974 г. в Лос Анджелис, Калифорния. Още като малък той се изявява на сцената, но талантът му се забелязва във филма „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, където си партнира с Джони Деп. Още на 19 г. той е номиниран за награда "Оскар" - първата му номинация от общо четири.

Най-известните ленти, в които се снима Лео в младежките си години, са "Титаник", "Плажът", "Ромео и Жулиета". През 2007г. той е номиниран отново за "Оскар" за филма "Кървав диамант".

Последните филми, с които актьорът ни зарадва с брилянтна игра, са "Великият Гетсби", "Джанго без окови" и "Вълкът от Уолстрийт".

Личният живот на Лео също редовно е фокус на медиите. Той е имал няколко приятелки топмодели - Жизел Бюндхен, Бар Рафаели и Ерин Хедъртън. От лятото на 2013-а той излиза с германския модел Тони Гарн.

Въпреки че е заобиколен от красиви жени и звездни приятели, Леонардо има и своята страст извън киното. Той е ревностен активист по въпросите, свързани с природата и климатичните промени. Редовно дарява солидни суми на различни организации, занимаващи се с екокаузи.

В галерията, която сме приготвили, може да видите снимки на актьора с Владимир Путин и Бан Ки Мун на международни срещи.

Също така ще проследите и ще си припомните най-силните роли на актьора през годините. Върнете се назад във времето, когато Лео още бе младеж, прегърнал Кейт Уинслет на борда на "Титаник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар