Снимка: YouTube
fallback

Следващият месец на търг в Кьолн се очаква да бъде продадена механична кукла, копие на Владимир Путин, пише "Гардиън". Нещо повече: под звуците на традиционен руски валс куклата подписва документ за анексирането на Крим.

Известният в цял свят производител на кукли Кришчън Бейли твърди, че това е неговата най-скъпа кукла. Предишният най-скъп негов модел беше продаден за 6,25 млн. долара.

В описанието на аукционната къща, която ще ръководи наддаването, е записано, че автоматичната кукла изобразява значително политическо събитие. Както много други кукли на Бейли, и тази е с механизъм от Густав Виши.

„Подписващият Путин“ е висок около 50 см. Самата фигурка седи на палисандрово писалище и подписва „Договора за приемане на Република Крим в Руската федерация, 18 март 2014 г.“

Куклата е облечена в син костюм от вълна, има си вратовръзка и ръчно ушити кожени обувки.

Вижте и самата кукла:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

"Нещо повече: под звуците на традиционен руски валс куклата подписва документ за анексирането на Крим."Проявете малко въображение де, нека да свири химна на ЕС, докато Путин подписва спирането на газовите доставки и доставките на титан.

6

wow

преди 9 години

Обама ще го купи...

5

ь

преди 9 години

Много ви бърка в г.а Путин,друго си беше при кукла Горби,само че сте сбъркари,защото Путин не е кукла на конци

fallback