Общ преглед

Живеещата в Мексико Сити фотографка Алисиа Вера ни разказва в снимки една интересна интимна история – тази на 21-годишната проститутка Еден.

Първоначалната идея на Алисиа е била да проучи и открие сексуалната идентичност на жени с много професии, но постепенно е насочила интереса си към живота на младата проститутка от Сан Франциско.

Двете се срещнали за първи път преди 3 години, когато Алисиа работила по проект в американския град и скоро те се превърнали в близки приятелки. По това време Еден тъкмо се била преместила в Сан Франциско, за да превърне своята мечта в реалност – да стане еротична танцьорка.

Тя започва да работи в клуб в града, но бързо попада в друга реалност. Еден не просто трябва да танцува пред десетки жадни мъжки погледи, а и трябва да прави секс с тези, които си платят за това. Младото момиче е поставено под опеката на по-възрастна танцьорка на име Руби, която трябва да я открехне в занаята.

По време на своята работа в клуба Еден става добра приятелка с друга от по-възрастните танцьорки там – млада жена с псевдоним Бейби, която впоследствие я взима под своето крило. Така след 2 години в клуба Еден излиза сама на улицата и се оставя в ръцете на своята приятелка.

И тук животът обаче не е по-лесен. Младата жена е арестувана три пъти за проституция, като след последния е заплашена от съда със затвор. В крайна сметка Еден е глобена, а няколко часа по-късно отново е в хотелска стая в крайпътен мотел с поредния клиент.

Този път обаче е по-различно, защото най-после тя се доверява на своята приятелка  - фотографката Алисиа Вера, която да заснеме нейните емоции и чувства. Разсъждавайки върху своята професия, Еден признава, че й става все по-трудно да разделя работата си от своята идентичност.

"Никой не е в действителност това, което върши, но това, което правим, става завинаги част от нас. Аз съм жена, дъщеря, сестра, приятелка, но и доставчик на секс, който в замяна получава пари“, разсъждава младата жена пред своята приятелка и завършва:

"Независимо че се опитвам да премахна част от себе си, тя не може просто да изчезне. Затова дъщерята и приятелката в мен винаги ще носят спомените от уроците, които съм научила“.

Още снимки и проекти на Алисиа Вера може да откриете на нейната интернет страница тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар