Снимка: Instagram/ richkidsoftehran

Общ преглед

Снимките в профил в Инстаграм предизвикаха голям интерес в Техеран. Фотосите целят да покажат колко добре и охолно си живеят богатите младежи в иранската столица, пише Би Би Си.

От снимките можете да останете заблудени, че става дума за някои богати американци със скъпи коли, окъпани от слънцето в Лос Анджелис. Но всъщност това е Техеран, столицата и най-големият град в Иран. Място, където на жените е забранено да се показват на обществени места, без да са покрити, а алкохолът е абсолютно забранен.

"Богатите деца на Техеран" е компилация от снимки, които показват упадналия живот на богаташите. Млади жени по бикини позират пред големи басейни, а мъже демонстрират суперскъпи и луксозни коли или пият алкохол. Изглежда, че жените са в техните частни домове и градини, където излагането на показ без забрадка не е забранено.

Повечето снимки са правени в Техеран и околностите на града. Не може да се докаже дали точно къде са снимани чашите с алкохол, но фотосите са придружени от текст, който обяснява, че спиртните напитки са за иранци с дълбоки джобове.

Страницата в социалната мрежа има вече над 60 хил. последователи и броят им нараства бързо. Възможно е снимките да са били взети от лични профили и да са били публикувани на страницата в Инстаграм против волята на участниците в тях.

Въпреки това снимките предизвикаха неодобрение в Иран. Ирански вестник публикуваха снимки от скандалната Инстаграм страница със заглавие: "Скритият живот на богатите".

Изглежда участниците не се страхуват от иранските власти, които в други случаи преследват усърдно младежите за подобни подривни дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар