Снимка: Reuters
fallback

Мъжете, които консумират алкохол, реагират по-силно на усмивката на останалите в социалната им група, установиха учени от университета в Питсбърг.

Според тях алкохолната напитка увеличава чувствителността към такова поощрение от страна на обществото, каквото е усмивката.

В новото изследване учените в произволен ред са разпределили 720 здрави участници в три групи. Първата група е трябвало да пие алкохолни напитки, втората - безалкохолни, а трета - безалкохолни напитки-плацебо (на доброволците е било казано, че ще пият алкохол). След това изследователите са наблюдавали участниците.

Оказало се, че алкохолът значително е увеличавал заразителността на усмивката в групите, състоящи се само от мъже. Ако в групата е имало жена, това обаче не се е случвало. А това по всяка вероятност означава, че алкохолът пробужда социалната смелост при мъжете, отчитат учените.

Алкохолната зависимост често се формира именно при консумацията на алкохол в компания. Много мъже казват, че получават необходимата подкрепа и изграждат близки връзки с другите именно в процеса на употреба на алкохол.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 9 години

Абе ако праснат по един масур ще се ухилят още повече.

10

Дедо Мадурко

преди 9 години

Бих поправил 1 така:Алкохол и спиртни париТровят нашите другари.Пият млади, пият стари алкохолът сладко пари,пари черния ни дроб,тайно ни копае гроб.Казвам - не на алкохола,пийвайте шербет от Анадола!

9

Шаран -БГ

преди 9 години

Че алкохолът прави жените покрасиви са установили учени от Университета в Долната махала на Горно *** много отдавна. Разминали са се с Нобеловата награда за женска красота. Тези сега открили Америка !? Хайде де !!

fallback