fallback

Общ преглед

Свиленградчанинът Валентин Петров има интересно и нестандартно хоби - да конструира уникални макети на самолети. По думите му в своята колекция той има около 450 модела.

Валентин признава, че се е специализирал предимно върху българската авиация, и се шегува, че в момента има повече въоръжение от българските военновъздушни сили.

45-годишният мъж се е запалил по този вид моделизъм още на 9-годишна възраст от своя дядо, който му конструирал малък самолет, а той го дърпал на въже из двора, разказва историята му Impact Press Group.

Първият свой самолет свиленградчанинът конструира по макет, произведен в ГДР.

Валентин признава, че направата на един самолет му отнема между 3 месеца и година и половина в зависимост от големината.

Свиленградчанинът има много награди и международни признания на най-високо ниво в няколко европейски държави, в Турция, в САЩ и в Русия. Наградата, с която се гордее изключително много, е спечелена в Анкара, Турция през 2011 година на изложение по случай 100 години от създаването на турските ВВС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Радомир

преди 9 години

Модела на МиГ-19 е от Ястребино... Наистина ли това се е случило с него?!?!

9

Анонимен

преди 9 години

Браво на човека. Въпреки си мисля че той не прави само модели на самолети а е откривател или основоположник на едно ново направление в моделизма а именно - какво става от един самолет конструиран да издържа бойни поражения след набези на вандали. Визирам модела на МИГ 19

8

Анонимен

преди 9 години

Мисля, че в самолетите трябва да има мед. сестри, а не стюардеси

fallback