fallback

Общ преглед

Археолози, работещи на мястото на концентрационния лагер на нацистите в Собибор в източната част на Полша, се натъкнаха на зловещи находки. Те са разкопали скрити газови камери по пътя към лагера на смъртта, в който са убити четвърт милион евреи. Намерени са и предмети, които са били на загиналите затворници.

Лагерът в Собибор е функционирал малко повече от година - от 15 май 1942-ра до 15 октомври 1943-та. Той е бил създаден в рамките на операцията "Райнхард", чиято цел е била физическото изтребление на евреите. 

Нацисткият лагер е бил разположен в гора, бил е с четири огради, високи 3 метра. Разстоянието между третата и четвъртата била минирана. До него е стигала и жп линия. Собибор бил разделен на три части - работен лагер, складове за вещите на убитите и газови камери. При камерите били паркирани няколко стари танкови мотора, които захранвали с отровен газ помещенията.

Пристигащите от различни лагери в Собибор евреи били убивани почти веднага, много малка част от тях били оставяни като работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

105

Анонимен

преди 9 години

На този адрес youtube/watch?v=WlnMT8yBjRw може да се съвременния вариант на зловещите неща, които са налице в голямата демокрация САЩ, както и масовите гробове за над 30 000 000 души. Не ви се вярва - тогава напишете Mass graves в Google и вижте. Не се заблуждавайте - това е истина, която трябва да видите и осмислите. Защо са направени над 800 лагера Fema camos и масови гробове!!!! в съвременни условия? Сравнете с хитлеровите лагери и ще видите, че мащаба е СЪЩИЯ!!!!

104

искров мафиот

преди 9 години

Искров,спомняш ли си навремето,когато МАФИЯТА те постави за банкер на държавната ДСК?Надушихате и те изхвърлиха като мръсно коте.После Петя те прибра в Роксим банк.Иван Искров е мафиот още от първия ден на неговата кариера.

103

Анонимен

преди 9 години

Жалко, че лагера е просъществувал само малко повече от година време. Евреите са абсолютна напаст, която и днес бърка целия свят.

fallback