fallback

Общ преглед

От 2010 година френската фотографка Клементин Шнайдерман прави снимки на своя брат Никола, който е избрал да живее сам сред природата.

Категорично отхвърляйки живота в обществото, младият мъж напуска училище на 17-годишна възраст и решава да заживее сам в планината, като се прехранва като овчар. Никола е категоричен, че нищо от живота в Париж не му липсва и така се чувства много по-добре.

В своя проект "Le Grand Silence" Клементин Шнайдерман улавя пътуването на своя брат от големия град към планината, от юношеството към зрелостта.

"Никола винаги е казвал, когато бяхме деца, че има един малък телевизор в своята глава. Той винаги твърди, че гледа само него, сменя мислено каналите и никога не скучае", разказва за него Климентин.

И докато младият мъж отначало изобщо не иска да контактува със своето семейство, постепенно през годините започва все по-често да им се обажда по телефона. В момента Климентин посещава няколко пъти в годината своя брат, а двамата поддържат постоянна връзка по телефона.

Вижте в следващата галерия как живее младият мъж далеч от шума на големия град. А още снимки на Клементин Шнайдерман може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Нюзеландец

преди 9 години

Новородените агънца-багънца дали говорят развелен френски???

17

Анонимен

преди 9 години

"Никола винаги е казвал, когато бяхме деца, че има един малък телевизор в своята глава. Той винаги твърди, че гледа само него, сменя мислено каналите и никога не скучае", разказва за него Климентин.Добре поне че телевизора в главата му е само един, макар и малък....

16

pastoral

преди 9 години

разкош. има всичко необходимо, което му е необходимо за да... си остане човек. в същност, такива хора могат да ни бъдат мерилото за да видим колко "далеч" сме стигнали след всичката нерво-убийствена надпревара във войната на световете.

fallback