Снимка: Modscape

Общ преглед

Къща, която виси от скала, със сигурност предлага много красива гледка. Но какъв човек би живял в подобен дом? Той трябва да има много пари и също така не трябва да страда от световъртеж, пише Би Би Си.

"Скалната къща", конструирана от Modscape (австралийска фирма, която прави сглобяеми къщи), е все още само проект. Но дори и това е достатъчно, за да призлее на някого, който има страх от височини.

Къщата е на пет нива. Има три спални - две двойни и една единична, стилен хол, отделна баня, спа на открито и барбекю на най-долния етаж. Обзавеждането насочва вниманието на посетителите към невероятната гледка към океана.

Според написаното на уебсайта дизайнерите са били провокирани да направят чертежите, защото двойка се е свързала с тях да проверят възможностите за вила на "екстремно място" край бреговете на Виктория.

Дизайнерите са преценили, че къщата може да бъде направена от пет модула и закрепена към скалата със специални стоманени приспособления.

На пръв поглед къщата може да изглежда нестабилно и да е застрашена от ерозия, но няма основание да се смята, че конструкцията не е стабилна. Това смята бившият президент на Кралския институт на британските архитекти. При такъв случай могат да се сложат подпори.

Според него къщата не е толкова нетрадиционна - има плаващи къщи, домове под водата, дори хотели от лед.

"Но всички тези проекти са много скъпи, защото строителната индустрия мрази необикновените неща!", казва той.

Според архитекта всеки потенциален собственик на "Скалната къща" трябва да бъде с много "дълбоки джобове". А освен това трябва да е и с много здрав стомах!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар