Снимка: bgonair.bg

Най-големият европейски стрийт парад – карнавалът в Нотинг Хил започна. В продължение на два дни около един милион души ще се включат в най-голямото европейско стрийт събитие. Леко хладното време не успя да повлияе на настроението на участниците, които преминаха по улиците на британската столица облечени в разноцветни костюми. За сигурността по време на карнавала ще се погрижат близо 5 хиляди полицаи, изпратени специално да охраняват събитието.

Зрелищно шествие с пъстри костюми преминава през западния квартал на британската столица, докато сергии предлагат всевъзможни деликатеси и интернационална храна. За първи път събитието се организира през 1964 година, когато карибското общество в тази част на града страда от дискриминация и решава да организира фестивал с много музика и танци, напомнящ на карнавала в Тринидад.

Всеки се включва в празненството и така се ражда карнавалът в Нотинг Хил. Шествието обикаля по своя маршрут само веднъж, но това отнема средно 7 часа. Зрителите се включват в празненството и танците, а музиката е всякаква, от ска и реге до хип-хоп, фънк, соул и хаус.

Вижте повече за парада във видеото:

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

"....музиката е всякаква, от ска и реге до хип-хоп, фънк, соул и хаус."Евелата за "всякаквата" ви "музика". Аре нема проблеми щом е всякаква и щом е музика според вас. Ама дрогираните по тези паради не признават другото за музика.