Снимка: bgonair.bg
fallback

Големите магазини обикновено се намират в предградията на градовете и хората пазаруват в тях, използвайки най-често личните си автомобили.

Шведската компания Ikea залага обаче на друго преимущество - строят се магазини в центъра на градовете, които нямат паркинги и хората не могат да достигнат с колите си.

В репортаж на Bloomberg се разкрива как може да пазарувате от такъв магазин и без да разполагате с кола.

Ikea предоставя колела за транспортиране на покупките до вкъщи, които всеки ползва безплатно в първите три часа. Несъмнено това е по-неудобен начин за придвижване с голям багаж, но пък винаги може да се извика и такси.

Вижте повече за малките централни магазини Ikea  във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 години

До тримата плюещи отдолу, да бяхте прочели поне статията, там е написано: "строят се магазини в центъра на градовете, които нямат паркинги и хората не могат да достигнат с колите си"Където не са в центъра, много ясно че ще си с кола.

3

Gogo

преди 9 години

Към журналистите: Новината не ви е точна. Това се предлага само в един от многото им магазини с Германия (~40) и е само експеримент. Дали ще се наложи ще покаже времето, но не заблуждавайте хората, че някой отива да си купи напримерно спалня или гардероб и си го пренася с врлосипед :)). Поздрави от Мюнхен.

2

удобно е, да

преди 9 години

От нашата ИКЕА с такова колело ще се прибера за има-няма 5 часа, не повече, ако не ме блъсне някой на Околовръстното или на Цариградско, зависи откъде реша да мина. Аз съм от Надежда, сами си сметнете пътя. А после трябва и да го върна, а аз за втори път (с градския транспорт) да измина разстоянието до нас. Абе ако тръгна към 8 сутринта, до полунощ мога да успея с всичко, по груби сметки

fallback