Снимка: Reuters
fallback

Какво биха сложили в куфарите си европейците, ако трябва да заминат неочаквано на почивка? Този въпрос задава известен сайт за резервации на екскурзии в последната минута, пише Евронюз. Съдейки по отговорите, явно отговорът зависи от националността на анкетираните.

В изследването са участвали 5000 души – по хиляда от Великобритания, Германия, Франция, Италия и Испания.

Всеки от участниците е трябвало да посочи само по 10 неща, които може да вземе със себе си на пътуването без паспорт, пари или кредитна карта. Изненадващо, но четката за зъби е най-често посочваната от всички респонденти от всички националности. Следват с малка разлика помежду си смартфонът и фотоапаратът.

Разликите между различните нации се наблюдават на по-задните позиции в класацията. Така например испанските и френските туристи са по-склонни да включат бельо в багажа си (съответно 70,1% и 59,6%), докато бельото е посочено като неизменна част от куфара от едва 12,4% от италианците и 39,6% от британците.

Друга съществена разлика между французите и италианците се наблюдава и що се отнася до обувките. Над 40% от френските туристи са заявили, че ще вземат втори чифт обувки, докато при италианските туристи делът им е едва 10%.

Германците от своя страна предпочитат да са подготвени за по-хладно време. 22,3% от тях са посочили чорапите като важен компонент на багажа. За сравнение едва 6,3% от италианците заявяват, че биха взели чорапи. Също така 22% от германците са посочили пижамата като едно от 10-те неща, които могат да вземат със себе си. Тя е важна за едва 9,6% от британците.

Около една трета от анкетираните британци заявяват, че ще вземат слънчезащитен крем. Готовност да вземат мазило срещу слънце са изразили едва 12,9% от италианците.

Ако става въпрос за стереотипи, италианците и испанците се оказва, че са не само най-изкусителните туристи, но и най-предпазливите. Докато едва 9,7% от всички европейци посочват, че ще вземат презервативи със себе си, то този процент е чувствително по-висок при испанските и италианските туристи – съответно 20% и 15%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

bla bla

преди 9 години

Взимам си оная работа под мишница и паля с триста ! :D

5

Анонимен

преди 9 години

Какви куфари бе, баце? Немами куфари, катинари, вериги... Имами раници и сакови, в тех ще сложим сичко необходимо за живот за извесно време - за нас си го праим! И ена диня за лична употреба.

4

ФИНАНСОВ ПЪНКАР

преди 9 години

Иначе с тази кака (волейболистката) секс от дъ бийч , направо тръгвам с четка и паста за зъби , парфюм, дузина кондоми и кеш пара!

fallback