Снимка: Reuters
fallback

Звездата от сериала „Досиетата Х“ Дейвид Духовни се въвлече в интересен скандал, пише британският "Телеграф". Актьорът, който има руски корени, участва в реклама на руска бира. В края на рекламата Духовни заявява, че би имал много причини да се гордее с факта, ако беше руснак.

В рекламата Духовни „си представя“ живота, ако е роден в Русия. Той се вижда като астронавт, хокеист, балетен хореограф, актьор, естраден певец, обикновен човек от село в джип, изтънчен член на висшата класа в Русия.

Рекламата се появи малко след като малайзийският Боинг се беше свален в Източна Украйна, а Западът заговори отново за нови санкции срещу Русия. Взаимоотношенията между Русия и САЩ са изключително изострени.

Видеото се появи в YouTube в петък. Производителят на бирата, която рекламира Духовни, обясни участието му по следния начин:

„Дейвид Духовни реши да направи кратко видео за руската гордост и любовта към страната. Наскоро той сам заговори за произхода си, а сега си представи какъв би бил животът му, ако предшествениците му не бяха отишли в Америка“.

Самият Духовни по-рано тази година написа в профила си в Twitter, че има не руски, а украински корени.

Породилата полемики реклама беше коментирана и от самия Духовни, който уточни, че с ролята му в рекламата няма за цел да подкрепи действията на Русия в Украйна. Той заяви, че има и украински, и руски корени. В изявлението си заявява, че е горд от своите руски, украински, шотландски и полски корени, както и от американската си принадлежност. Духовни уточнява, че гордостта от произхода му не означава подкрепа към политиката на тези държави.

Вижте и самата реклама:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

Разбира се, че има право!Но...да му заплатят в рубли хонорара!

27

до Тулски

преди 9 години

Клипът е жесток. Дейвид Духовни също.Ти си мръсно ***,и тебе требе да те тикнат в Гуантанамо заедно с тоя некадърник.Па после да видиме дали ще ти е готино.Заради такива комунисти,още не може да се оправиме.Пич,не се коркай,просто пиша в стила на коментарите от последните дни.Всички,които кажат нещо позитивно за Русия(дори само за клип като в случая) са или комунисти или терористи.

26

ЮСТИНИЯН ВТОРИ

преди 9 години

НА Деивид Духовни..дядото и бабата са от ЗАПАДНА УКРАИНА...И НЕ СА НИТО РУСНАЦИ, НИТО УКРАИНЦИ...А ПОТОМЦИ НА ХАЗАРИТЕ.САМОТО МУ ИМЕ ГО ПОКАЗАВА--ДЕИВИД !!

fallback