Снимка: Reuters
fallback

Презервативът VivaGel на австралийската компания "Старфарма" е 99,9 процента ефективен при деактивиране на ХИВ-вируса, на херпеса и на папилома вируса.

Той може да се появи на пазара в Европа до броени месеци, ако получи одобрение от санитарните власти на ЕС, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

В кондома се използва специален лубрикант на основата на антивирусен гел. Той ще помогне за спиране предаването на СПИН и на други венерически болести, като в същото време ограничи риска от нежелана бременност. Продуктът е получил сертификат от австралийските власти и той ще влезе в масово производство в страната-континент.

Лубрикантът, включен в презерватива, съдържа 0,5 процентен разтвор на натриева антимикробна съставка, която се прицелва специално в ХИВ-вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Фармацевтичните гиганти не искат да лекуват болестите ! От лекарствата ,който са избрали да предлагат - те държат в състояние пациентите да вземат всеки ден от техните хапчета , а техните печалби са некоконтролируемиИма много изобретения , които така не излизат на бял свят !Ще се приложат ли ваксините за СПИН на изследователя , летял с ъс сваления самолет в Украйна !Той е казал : " Така както фирмите изпращат във студени контейнери Кока Кола за Африка , така ние можем да изпращаме ваксините

6

Анонимен

преди 9 години

И това само няколко дни след като убиха най-добрият учен за борбата със СПИН.Дали пък няма някаква връзка и дали пък той не е имал друго предвид за конференцията и дали пък не е имал и лекарството???Може би ще разберем ама късно.Дали пък и заради това не свален самолета достатъчен мотив е за фармацептичните гиганти.

5

до#6

преди 9 години

Трябва да знаеш,че отдавна е намерено лечение за рак спин и диабет и какво ли още не...,НО...на фармацевтичните концерни не им е "вкусно",да си загубят бизнеса!Илюминатите са се постарали да заглушат всичко това.Порови се в интернет и ще се убедиш! А КОЛКОТО ДО ТОВА-НЕ ВЯРВАМ,ТА ТЕ НИ НАМАЛЯВАТ ДО 5млрд!Сега господа, може да ме изтриете,не ми пука!

fallback