fallback

Общ преглед

Носталгията по отминали времена я има не само в България, но и в страните от бившия Съветски съюз.

Едни от най-любопитните кадри от времето на СССР са дело на фотографа Владимир Соколаев.

Снимките му проследяват бита на обикновения човек, но също така са важни и от историческа гледна точка, тъй като не са пропити и "украсявани" по нареждане на партията.

Снимките разкриват част от ежедневието както на децата, така и на работниците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

148

анонимен

преди 9 години

Когато бяхме членове на Варшавския договор имахме многобройна и боеспособна армия а сега като сме членове на НАТО сме с разбита армия без оръжие. Когато бяхме членове на СИВ имахме развита икономика и завидно селскостопанство конкуриращо запада, имаше работа, пари, покупка и строителство на домове и завидна безплатна социална политика, а сега като сме членове на ЕС сме с разбита икономика и селскостопанство, безработица, безпаричие, глад, болести, смъртност и емиграция. *** ТИ ДЕМОКРАЦИЯТА !

147

Анонимен

преди 9 години

Османската империя е имала най-силната армия в света за времето си, най-мощната държава, най-богатата, с най-много злато. И какво? Оказа се една задънена улица, без изход. Но това се разбира едва след 5 века, а не веднага. Също като случая със западния модел. Населението им застарявало и нямат раждаемост, демографска катастрофа, ама "най-добрата система". А ние имахме едно младо население и ако Живков е затварял границата, то не е карал никой насила да прави деца,нали така? Бяхме 9 милиона.

146

Анонимен

преди 9 години

Много е хубаво сегаааа.Тапаци на кубик политици и мега тонове ***.Безработица до шия,не знаеш даже как ще си утре.Крадливи банкери,политици,съдебна система никаква,здравната умряла отвсякъде.Скъпотия повече от западна европа с умрели заплати.Разбита инфраструктура и още и още и ощеее мнооого.СУПЕР Е СЕГА.Супер е ама надали.Как е да се живее в тая *** ай кажете де.

fallback