Снимка: Reuters, архив
fallback

В столицата на Южна Корея Сеул градските власти въведоха XL паркоместа, предназначени за жени шофьорки с по-посредствени умения, пише в. "Дейли мирър".

Мярката не се счита за дискриминационна за нежния пол, а като улеснение. Местата за паркиране са два пъти по-широки от нормалните, имат изписан символ на жена с минипола и освен жълтите ограничителни линии имат и розова окраска.

Инициативата е част от сеулската кампания за 95 милиона долара, целяща да направи столицата по-улесняваща за жените, пише БТА.

Досущ като паркоместата за инвалиди "дамските" такива са разположени в непосредствена близост до входовете на гаражи и паркинги. Те могат да бъдат използвани само от представителките на нежния пол.

Подовото покритие в тях е такова, че да не засядат или потъват в него високите токчета на южнокорейките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

дискриминатор

преди 10 години

значи ако това не се смята за дискриминация, предлагам още по рационално и улесняващо на всички ни(не само за жените) живота, ако не можеш да направиш за под 10 сек. софийски гараж на място малко по голямо от колата ти, не ти се дава книжка! Първо, че колите намаляват двойно и отделно няма да чакаш кифлата пред теб половин час да разбере, че колата и е прекалено голяма за да влезе в мястото за мотор което е останало.....

14

Анонимен

преди 10 години

До ПешоА аз се чудих защо не минаваш през вратата. Ами то било заради рогата!

13

Анонимен

преди 10 години

Според мен такива по-широки места са много добра идея, но трябва да бъдат за бременни, майки с малки деца или хора, които съвсем наскоро са взели книжки, независимо дали са мъже или жени. Вместо да надират другите коли и да се мъчат да паркират с 10 маневри, по-добре така. И само не ми казвайте, че вие сте си родени с умението да паркирате - първите седмици на всеки му е било трудно, на някои повече, на други по-малко.

fallback