Ресторант Акасака, Токио Снимка: Reuters
fallback

"Плешивото е красиво" е мотото на ресторант в Токио, където посрещат клиенти без коса с отворени обятия и с предложение за отстъпки, на каквито не могат да разчитат по-косматите им събратя, предаде Ройтерс.

Управата на заведението в токийския район Акасака окуражава посетителите да приемат с гордост липсата на коса, вместо да я крият.

"Плешивостта е много деликатна тема в Япония, но в Холивуд например има голям брой звезди, които напълно пренебрегват липсата на коса и с гордост вършат работата си. Желанието ни е да подхраним подобна нагласа и тук", казва собственичката на ресторанта Йошико Тойода.

Плешивостта не е толкова често срещано явление в Япония, колкото на запад, но въпреки това е проблем за 26 процента от мъжете. Генетиката играе роля в загубата на коса, но стресът сред хронично претоварените корпоративни служители в страната също може да се изтъкне като причина. В токийския ресторант всеки плешивец получава отстъпка от 500 йени (4,92 долара) от цената.

Сумата се увеличава според броя на плешивите клиенти в група. Ако петима плешивци пият заедно, едно от питиетата е безплатно.

По стените на заведението са окачени плакати с интересни факти за плешивостта. Един от тях например "осведомява" клиентите, че страната с най-голям процент плешивци е Чешката република, следвана от Испания и Германия. Друг плакат гласи "Бъдете плешиви, бъдете горди".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 9 години

Аз съм за там и ще си хапвам и пийвам с намаление с плешивата ми глава:):):)

5

Анонимен

преди 9 години

Добре че не са в ЕС.

4

Анонимен

преди 9 години

Това е дискриминация!

fallback