Снимка: Reuters
fallback

Увеличаването на консумацията на кафе при любителите на ободряващата напитка може да снижи риска им от диабет с 11 на сто, в сравнение с тези, които поддържат постоянни нива, установи американско проучване, цитирано от агенция Франс прес.

Екипът на д-р Франк Хю от Харвардския институт за обществено здраве анализирал данните от три мащабни американски изследвания, обхванали 120 хиляди души. Сред тях тези хора, които консумирали допълнително чашка и половина кафе дневно, показали по-ниско показатели от заболяемост от диабет през следващите 4 години. И обратно - намаляването на консумацията на кафе с две чашки дневно, повишавала риска от диабет с 18 на сто.

Изследователите стигнали до едни и същи резултати, независимо от това какво количество кафе са консумирали в началото участниците в експеримента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Диабета е преди всичко генетично предавано заболяване.

2

Анонимен

преди 10 години

Тук не е казано нищо, ама абсолютно нищо!

1

Анонимен

преди 10 години

Хах, пак има някъде залежало кафе по складовете. Още от зората на "демокрацията" вносителите на кафе се обръщат за съдействие към журналисти и от време на време лъсва по някоя такава новина: "Според екип от учени ,кафето е полезно за това, това и това......"

fallback