fallback

Общ преглед

Президентът на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел, заедно с хиляди деца, участваха в понеделник в традиционното търкаляне на великденски яйца на моравата на Белия дом.

Традицията се спазва за 135-a година, като се провежда във втория ден от Великден.

Преди началото на състезанието Обама поигра с някои деца баскетбол на външно игрище в Белия дом, а после заедно почетоха книги.

Децата, които дойдоха в Белия дом в пролетния ден, бяха на възраст между 5 и 13 години. Общо 30 000 деца и родителите бяха допуснати на групи на поляната на Белия дом през целия ден, за да участват във великденското търкаляне на яйца.

Това бяха хора, спечелили билети за участие чрез лотария, разиграна в интернет сайта на Белия дом.

Първата дама на САЩ, която води кампания за здравословно хранене на децата, беше обособила щанд, на който през целия ден обясняваше на родителите и техните отрочета как да похапват здравословно и дори демонстрира здравословно приготвена закуска.

В традиционното търкаляне на яйца в Белия дом децата използват дълги лъжици, с които бутат боядисаните пъстри варени яйца по моравата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

il_cho

преди 10 години

Мали... като филм на ужасите... човек ако гледа тия снимки ще остане с впечатлението, че в америка само печки живеят :D!

35

Omnia Mea

преди 10 години

Да ме прости Господ, но единственото, което ми идва на ум като гледам снимките е фразата, послужила за ник на коментар 28 :)

34

Добронамерен

преди 10 години

Не само че Обама не е християнин, а и е черен. Заекът също трябва да е черен.

fallback