Анимационната принцеса Елза Снимка: Disney

Най-търсената рокля днес е дълга 76 см,  светлосиня, с блестяща горна част и отделяща се бяла пелерина. Това е роклята на Елза от анимационния филм „Замръзналото кралство" на Disney, която се превърна в един от най-търсените артикули за деца, информира "Business Week".

В много магазини бройките от нея са продадени, а лимитираната серия, продавана от Disney, се предлага на цена от 1600 долара в eBay.

В опит да задоволят желанията на своите деца отчаяни родители сами шият подобни рокли или дават по 225 долара за копие от сайта etsy.com.

Играчките, куклите и дрехите винаги са били част от стратегията на Disney. Въпреки това роклята на Елза се оказва златно попадение за компанията.

„Това изненада всички по целия свят“, коментира Стивън Бърман, главен изпълнителен директор на Jakks Pacific, производител, който продава на веригите Wal-Mart и Target. По думите му подобен мърчъндайз удар се случва веднъж или два пъти в бизнес кариерата на дадена компания.

„Ледената“ рокля  се хареса на купувачите, колкото и роклите на Рапунцел от анимационното филмче „Рапунцел и разбойникът“ от 2010 г. „Замръзналото кралство“ обаче се превърна в най-касовия анимационен филм на всички времена с постъпления от кината, възлизащи на 1,1 млрд. долара, сочат данни на Box Office Mojo.

В началото продажбите на роклята на Елза не оправдаваха големите очаквания на Disney. Но постепенно децата наистина се влюбиха във филмовата принцеса.

По Коледа броят на поръчките вече беше огромен. Огромно търсене беше забелязано и по време на китайската Нова година, която се пада в средата на февруари. Търсенето се увеличи отново през март, когато Disney издаде филма на DVD. Очаква се костюмите на Елза и на снежния човек Олаф да са най-търсените за Хелоуин тази година.

Дизайнерите на Disney са създали красиви версии на роклята, които се предлагат между 50 и 150 долара в магазините на компанията и тематичните ѝ паркове. Най-търсената рокля остава тази от лимитираната серия, която има бяла пелерина, обсипана в камъчета.

Майки, които вече са снабдили децата си с красивата рокля, споделят, че тя се е превърнала в любим тоалет на малките момиченца.

Повече новини за стил четете в Investor

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase