Снимка: Reuters
fallback

За да се разбере колко щастливи са двама души, които живеят заедно, трябва да се изследва как те спят, твърдят британски учени, извършили проучванията в рамките на Единбургския фестивал на науката.

Специалистите са изследвали популярни пози за сън сред съпружеските двойки и са установили, че съпрузите, които спят на по-малко от 7 сантиметра един от друг, са най-доволни от отношенията си.

И точно обратното - тези, които спят на повече от 70 сантиметра дистанция, са най-недоволни.

Сред двойките, които спят като "прилепени" един за друг, броят на доволните е бил 86%, в сравнение с предпочитащите да спят на разстояние - само 66%.

При 12% от семействата дистанцията по време на сън е била под 7 сантиметра. 42% от  съпрузите са заявили, че предпочитат да спят, лежейки с гръб към половинката, 31% - в една посока, а 4% - обърнати един към друг.

Освен това учените са установили, че щастливи в брака са двойките, които се докосват по време на сън с телата си. При тях удовлетвореността от развоя на отношенията е бил 94%.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

angoabg

преди 10 години

До Анонимен 12и двете ми чистачки са рускини...жалка картинка

16

меня

преди 10 години

Абе вие не разбрахте ли че такива статии дори и на жълтия весник за да се избърша с тях не бих ги ползвал айди дайте някакви новини какво е това някакъв луд учен дето страда от душевна болест е така се е сетил че на 7 см ще му е най добре защото му трябват само ощи 2 см за да си го пъхне с извинение и решил чи това е най новото откритие и вече това е новина е извинете

15

Борислав-38г-Ерген

преди 10 години

Аз съм Ерген и тези глупости не ме касаят.Пускай следващата статия.

fallback