Снимка: Reuters

Очевидно името на британската футболна звезда Уейн Рууни е обект на авторско право, пише британският Мирър. Сладкарница отказа да изпише името на 4-годишно момче, носещо името на звездата, върху шоколадово яйце. Предложили на майката на детето да изпишат и фамилията, за да не бъдат преследвани от законите.

Майката на малкия Рууни, Джоан, е запален фен на Манчестър Юнайтед. Тя дори има татуировка на звездата на отбора Ерик Кантона. „Просто е жалко, че не разрешиха на дете името му да бъде изписано върху шоколадово яйце заради авторски права. Не мога да си представя на Уейн Рууни да се впечатли от това“, каза още майката. Според нея няма никакъв смисъл в забраната, тъй като това е името на детето и то просто носи едно и също име с футболиста.

Джоан по случайност споделя една и съща фамилия с друга звезда на червените дяволи – Пол Скоулс. Жената има две котки, които се казват Кантона и Бербатов.

Друго съвпадение, свързано с Джоан е, че другият й син се казва Андерсон. Въпреки съвпадението с бразилския футболист, тя подчертава, че детето носи това име много преди спортистът да подпише с Юнайтед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase