Снимка: Reuters
fallback

Зоологическата градина в Копенхаген е евтаназирала четири напълно здрави лъва в понеделник. Зоопаркът придоби скандална слава, след като преди седмици уби и направи публична дисекция на жираф, припомня BBC.

В официално съобщение от зоопарка се казва, че животните са щели да бъдат убити от новопристигащ лъв при първа възможност. Две от четирите животни са 10-месечни лъвчета.

Другите животни са мъжкар на 16 г. и женска на 14 г., които според служителите в зоопарка са близо до естествения край на живота на лъвовете.

От зоологическата градина обясняват, че са търсили дом на животните в други градини, но никой не ги е пожелал.

Новият мъжкар се очаквало да пристигне през следващите няколко дни в Копенхаген, където го очакват две лъвици в полова зрялост.

Миналия месец управителят на зоологическата градина беше остро критикуван, след като жирафът Мариус беше убит и подложен на дисекция публично. До тъжната развръзка се стигна, за да се предотврати кръвосмешение.

Служител на зоологическата градина обяви, че този път няма да има дисекция на лъвовете.

Въпреки обвиненията в нехуманно отношение от зоопарка не смятат да променят методите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Lion king

преди 10 години

Евтаназирали лъвовете... От това по-зле може да бъде ако са организирали сафари за руски новобогаташи на които не им се ходи до Африка...Брутални методи с невинни извинения за пред публиката...

51

Анонимен

преди 10 години

В скандинавските страни до около 70-те години кастрираха непълноценните, според тях, хора. Какво искате от протестанти?!

50

Svilen

преди 10 години

До Mr. George, това че тепърва писаха за жирафа не значи, че това не е практика на големите зоопаркове. Навсякъде по света правят така, а в Дания това е постоянна практика. Потърсете, прочетете и после коментирайте. Много обичам българите, винаги знаят кое как трябва да се направи и всеки акъл дава.

fallback