Снимка: Getty images/guliver photos
fallback

Интернет система позволява дистанционна игра с котки, при която могат да бъдат задвижвани от разстояние до 3 интерактивни играчки и да бъдат проследявани домашните любимци на компютърния екран, съобщава в. "Дейли мейл".

Фирмата "Рийчин" от щата Айдахо вече е инсталирала новите устройства в 10 приюта за животни, разположени на територията на САЩ, съобщава БТА. Системата е кръстена iCompanion и всеки, който влезе в едноименния сайт, може да разиграва котките, за да преминават по-щастливо дните им.

Сред играчките фигурира една голяма "подвижна опашка", която се клатушка при натискането на определен бутон от онлайн потребителя. Хора от 90 страни са се включили в игрите, две седмици след старта на нововъведението.

Благодарение на интернет системата броят на осиновяванията от приютите са се увеличили с 57 процента. Получени били допълнителни заявки от около 300 приюта след успеха на игрите. Фирмата е инсталирала и компютърни терминали в детска болница, така че малките пациенти да могат да се забавляват дистанционно с писаните.

В системата са включени камери с висока резолюция, бърза интернет връзка и интерактивни играчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Ив

преди 10 години

Хареса ми - "да разиграва котките" :)

fallback